Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

O exotickém vaření (zvesela)

Šárka Bayerová

Cukroví, které vám pomůže přežít vánoce

Máme před sebou psychicky náročné období. A já objevila néco, co nás všechny hodí do klidu. Recept provéřený staletími, který fakt funguje...

16.12.2016 v 15:16 | Karma článku: 27.24 | Přečteno: 950 | Diskuse

Šárka Bayerová

Jak se vařilo ... ve středověku II

Včera jsem servírovala šalše. Dnes by to chtělo něco k nim. Nabízím čtyři sta let starý recept, který má jednu velkou výhodu. Celý oběd bude jedním vrzem. Nutný je ale velký hrnec, nejlépe skoroprádelní. A taky trpělivost. Ve středověku měly kuchařky prostě víc času ... Ale výsledek se rovná skvostu!

28.1.2014 v 8:45 | Karma článku: 14.97 | Přečteno: 1122 | Diskuse

Šárka Bayerová

Jak se vařilo ... ve středověku

Jsem postižená. Nejen, že ulítávám na svatých a historii, ale taky na vaření. Mnohdy až tak extravagantním, že jsem postrachem. Kuchyňský adrenalin je u nás častý. Ale u přátel jsem se proslavila. Říkají, že se u nás nikdy chuťově nenudí. Jó, jak říká klasik, když se nepochválím sama, nikdo to za mě neudělá ...

27.1.2014 v 8:45 | Karma článku: 21.80 | Přečteno: 1916 | Diskuse

Šárka Bayerová

České šílenství zvané vánoční cukroví

Už to na mne zase jde. Jak se blíží Mikuláš, mám pocit, že je na čase začít. Upozorňuji chlapy, kteří teď znechuceně od textu odvracejí zrak a sahají po myši, že tohle píšu i pro ně. Abyste konečně pochopili naši neklidnou tvůrčí duši aspoň jednou do roka. A nakonec jste to hlavně vy, naši muži, kteří nám cukroví odebíráte z plechu ještě horké a o vánocích do vás naše výtvory padají jak Němci do krytu. Jako odměnu na závěr slibuji recept na jeden ze svých majstrštyků, bez kterého už poté nebudete moct žít! Ani vy, moje drahé ženské kolegyně...

28.11.2013 v 8:45 | Karma článku: 35.69 | Přečteno: 6715 | Diskuse

Šárka Bayerová

Víkend s mangoldem

Měla jsem zcela jiné plány. Čerti mne v sobotu ráno nesli do tržnice! Toužila jsem po své oblíbené japonské listové zelenině, ale zrovna nebyla.

19.8.2013 v 11:15 | Karma článku: 14.24 | Přečteno: 725 | Diskuse

Šárka Bayerová

Nakoukání do židovské kuchyně

Je jedinečná. Nejlepší ze všech kuchyní, které znám. Velmi rozmanitá, záleží na tom, kterým směrem se budete chtít vydat. Zůstaneme v Evropě nebo je libo Orient? Indie, Turecko či třeba Persie? Nebo raději do Afriky? Do Maroka, Tuniska či Egypta? Všude žili Židé nebo odněkud přišli. A přinesli si sebou zvyky své kuchyně, kterou přizpůsobili místu pobytu. A vždy skvěle využili místních produktů a koření.

8.7.2013 v 14:30 | Karma článku: 19.39 | Přečteno: 1146 | Diskuse

Šárka Bayerová

Óda na koriandr

Kde není poptávka, nebývá ani nabídka. Proto jsou již několik let některé mé dny poznamenány honbou za svazkem koriandrové natě.

5.4.2013 v 13:20 | Karma článku: 20.83 | Přečteno: 3531 | Diskuse
VIP
Počet článků 481 Celková karma 23.91 Průměrná čtenost 1167

Nenapravitelná optimistka s duší v rozletu. A věčná vypravěčka. Někdy je to se mnou mírně náročný ... :-) 

                            ( aladul333@gmail.com )

Seznam rubrik

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.