Je to tragédie...

...když ve věku rentiérky zjistíte, že jste soutěživá. Rázem se přestanete důchodcovsky válet a večery trávíte samostudiem. Stalo se. Propadla jsem Hospodskému kvízu... 

Díky partě místních blogerů - hlavně Shaanovi - jsme se se ségrou staly členkami týmu, který zove "Jiný kafe". Každé úterý si v naší milované pivnici na Vinohradech dřeme mozky o lebku, abychom nahrabali co nejvíc bodů a umístili se aspoň na bedně.

Náš přísný, ale sympatický šéf Jirka vede tým pevnou rukou. A kdo jsou další členové? Mirka Švarcová a už zmíněný Shaana. A protože by nás mělo být šest, na zbylých dvou místech se točí naši kámoši - Gaco, Monika nebo Jirkova Jana. A další.

Až takhle bývá narváno. Vlevo "náš" Jirka
Ten nejdůležitější - moderátor Tomáš
Žízní ani hlady nezemřeme ...

Řeknu vám, je to záhul. Když jsem se poprvé pochlubila svému známému, že chodím na Hospodský kvíz, vybuchl smíchy.  Otázal se, zda před nás postavěj panáky, my je vypijem, a pak hádáme, co v nich bylo. Hahaha.... houby panáky! Pět kol, deset témat a pětapadesát otázek. Aktuality, literatura, sport, hudba, historie a občas hravé specialitky jako třeba pokémoni, florbal, dýně nebo hlasy ptáků. To je pak masakr, to vám řeknu... A nebo taky musíte psát chemické značky morseovkou. V tom jsme ale byli nejlepší. Máme totiž Shaanu, který studoval chemii a chodil do skautu. 

Při všem tom soutěžení má Shaana čas i na srandičky ...
Zde ale už plně soustředěn. S Mirkou v krásném zákrytu čtou otázku a už jim šrotuje...
A papíry nahoru! Jedno kolo skončilo. Podotýkám, že jsem soutěžila a k tomu fotila, takže se omlouvám za ,mírně zběsilé záběry

Nejhorší, co se mi mohlo stát bylo, že jsme hned při mojí první účasti vyhráli. A ještě pak několikrát. Narostly mi kvízové perutě a celá jsem se pyšně nadula. O to horší byl držkopád směrem dolů. Letos se nám nějak přestalo dařit a už jsme byli i poslední. Zajímavé je, že se stejným počtem bodů, se kterým jsme jednou v létě vyhráli. Ale byla to taková sranda, že jsme konstatovali, že je to snad lepší než být první.

Takhlke vypadá rauchpauza.
...při niž se vlastně pořád řeší akademicko-kvízové zapeklitosti
Dokonce došlo i k seznámení s diskutovaným filmovým fenoménem posledních dnů
Dokonce i k takovému malému ztotožnění došlo ...

Včera jsme konečně smůlu prolomili, i když jsme nebyli první. My a Šumroňové jsme měli shodně 42 bodů, ale kolegové byli lepší v tipovacích otázkách. Takže vavříny, poloviční útrata a trofej ve formě šesti piv skončily v jejich rukách, peněženkách a hrdlech.

Tak zase příští úterý....

Jen takový malý důkaz, že místo, kde kvízujeme má očividné klasické vzdělání!

 

Autor: Šárka Bayerová | středa 8.3.2017 20:36 | karma článku: 26,18 | přečteno: 1204x
  • Další články autora

Šárka Bayerová

O šikovné milence Toničce

8.3.2020 v 11:35 | Karma: 22,71

Šárka Bayerová

První oficiální milenka

6.3.2020 v 21:09 | Karma: 22,56

Šárka Bayerová

Svatá princezna (dokončení)

24.1.2020 v 12:26 | Karma: 28,13

Šárka Bayerová

Svatá princezna (2. část)

23.1.2020 v 9:45 | Karma: 21,72