Diskuse

Šmejdi a my

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Když je někdo blbý v mládí, bude zcela jistě blbý i ve stáří, protože stářím inteligence neroste.

Když je někdo chytrý v mládí, zcela jistě nebude stejně chytrý i ve stáří, protože stářím inteligence klesá, a to dosti výrazně.

Současně starým lidem nepomohou ani jejich životní zkušenosti, neboť ty nabyli ve zcela jiném společenském systému. Ve svém životě se naučili čelit jiným risikům, než jakým čelí dnes. Naučili se řešit jiné situace, než jaké před nimi vyvstávají dnes.

Staří lidé jsou vždy ohroženi, avšak došlo-li v pozdější fázi jejich života k zásadním společenským převratům, jsou ohroženi mnohonásobně více.

4 0
možnosti
Foto

Moudrost přichází ruku v ruce se stářím. Někdy však chodí stáří samo :-P ... tuším JW.

1 0
možnosti
AT

Pane Chovanec, jedno přísloví říká: podvede-li tě někdo, hanba jemu, podvede-li tě podruhé, hanba tobě. A v případech šmejdů můžeme klidně mluvit o zprostředkované zkušenosti. Vždyť o tom píše sama autorka: popsány tisíce stran novin, tisíce hodin reportáží v Tv a rozhlase, ob den nový případ v Černých ovcích. Vše na jedno téma. A je to stále marné.

Ne stáří, ale životní postoje člověka a žebříček hodnot. Znám hodně seniorů, kteří by na podobnou akci nikdy nevyjeli a jejich tzv. podvedení vrstevníci jsou jim i celé dědině pro smích.

Ani samota není to nejdůležitější. Jak si potom vysvětlit, že na tyto akce nejezdí jednotlivci ale dvojice, nebo celé skupiny, kde se lidé navzájem znají?

Nezastávám se šmejdů. Jejich praktiky jsou nechutné. Ale obávám se, že sebelepší zákon nepomůže, dokud bude existovat lidská hloupost.

3 1
možnosti
JC

Lidská hloupost bude existovat vždy. Polovina lidí má IQ nižší než průměr. (A i průměr já považuji za blbce.)

To ovšem neznamená, že je možno nechat hlupáky na pospas vlkům.

0 0
možnosti
  • Počet článků 547
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1510x
Nenapravitelná optimistka s duší v rozletu. A věčná vypravěčka. Někdy je to se mnou mírně náročný ... :-) 

                            ( aladul333@gmail.com )