Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milá Šárko,

bouchající papiňák patřil zřejmě ke koloritu většiny domácností. můj manžel se dodnes klidí z domácnosti, když v papiňáku vařím. Nenechá si nic vysvětlit o bezpečnostních ventilech atd. V mé rodné rodině jsem byla jediný nechemik, takže jsem byla vytrvale poučována. Papiňák nám kupodivu nikdy nebouchl. Pamatuji si, že pokud hrnec nejde otevřít, tak povolit a schladit, a pak dojde k bezpečnému otevření, protože tam není ten tlak...Už nevím proč, ale bylo k tomu nějaké odborné vysvětlení.

0 0
možnosti
Foto

Teda, co ty všechno vypátráš! R^

0 0
možnosti

No jo, ale odkud se vzal onen kousek jména "Židovka"? Že by předchůdkyně současného hodně dlouhého seznamu židovských nositelů Nobelových cen?

0 0
možnosti
Foto

Šárko, Ty nezklameš! R^

Je to moc fajn vedet, ze když si otevřu jakykoli Tvuj blog, stoji to za to...:-)

1 0
možnosti
Foto

Nazdar Honzl, ráda Tě zas vidím! Dík za návštěvu :-)

0 0
možnosti
Foto

Prostě- bez žen to nejde!:-)

1 0
možnosti
Foto

Šárka zabitá - a pro blog dneška neexistující! zabitá málem explozí prasečí hlavy... Bůh žehnej stolům a hbitému dětskému pudu sebezáchovy.... a prima článkuR^:-)hezký večer

1 0
možnosti
Foto

Nezapomenutelný zážitek to byl, i když nám to vybuchlo ještě jednou při slepičí polívce ... :-) Dík za přečtení a pochopení lehkého tónu ;-D

1 0
možnosti

byl by to hezký článek, kdyby, kdyby nekončil obvyklým klišé o zlých chlapech. a neustálé léčení si ženského midráku. takhle jste svůj text naproto degradovala .

1 2
možnosti
Foto

pane Prášku, což kdyby byli tak trochu nad věcí, ráčej vodpustit...nebo taknějak odpodlahy řečeno ... bez mindráků;-) nebo taknějak s větším smyslem pro humor...a nadsázku

5 0
možnosti

To zahřívání ve vodní lázni je tak geniálně jednoduchá věc, bez které se nedá v kuchyni obejít. Zaručuje to, že se nepřekročí určitá teplota (a zcela určitě ne teplota varu vody) a že nedojde k lokálnímu přehřátí a tudíž připálení. Teď zrovna mám na kamnech hrnec se směsí včelího vosku a medu (odpad při odvíčkovávání) a hřeju ve vodní lázni. Zahřátím a následným schladnutím se tyto dvě substance oddělí. Med sice nebude určen k přímé konzumaci kvůli přílišnému zahřátí, ale postoupí do dalšího kola alchymie. Budu z něj na závěr léta vařit základ ke kvašení medoviny;-).

Díky za informaci, budu odteď postupovat s patřičným respektem k odkazu slavné jmenovkyně.

1 1
možnosti
Foto

Pardon, chtel jsem kliknout na plus. Nejradsi bych sikovne hospodynce klikl na plus sestkrat.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS