Volím_plodnici

Už několik let. Každý rok aspoň jednou. Na smažení. Houby už konečně rostou, tak volím_tradici. Rodinné trénování žlučníků.

Když fotím plodnici, volím_vidlici!

Na naší samotě u lesa to zas vypadá jak na parkovišti před hypermarketem. Jsme vyhlášené houbařské místo, pročež jsou k nám pořádány spanilé jízdy z blízkého i vzdáleného okolí. Od dětství potlačuji choutky na probodávání  pneumatik nožem-rybičkou. Povětšinou se totiž jedná o vozidla došedších odhazovačů odpadků, rozkopávačů prašivek i méně známých jedlých hub a také hlasité svolávače (MÁŇÓÓÓ!!!! MÁŠ NĚCO?)

A hlavně nám ubírají z našeho!!! Na druhou stranu je zase přínosem, že my starousedlíci jsme nuceni se v našich hlubokých lesích probíjet dál a dál. A tak neustále objevujeme nová odlehlá naleziště.

Než jsme se k nim v sobotu dostali, museli jsme projít přes drancované území. Nájezdníci zřejmě postupovali pod heslem volím_rojnici. Tentokrát se nespokojili jen s devastací výstavních muchomůrek, ale zlikvidovali dokonce i klouzky. Při té příležitosti naštěstí přehlédli několik vzrostlých hřibů.

Když jsme se blížili k tajnému místu křemenáčů, narazili jsme na dva zbloudilce. Okamžitě následovala rodinná znakovka (ZRYCHLIT!) a nenápadný sběr šesti vzrostlých jedínců na jednom fleku. Vetřelci byli slušní. Pozdravili z dáli a obloukem nás obešli. Proč by také chodili po cestě, že... Naštěstí u nás rostou houby i na tak neuvěřitelných místech, že by na ně nepřišli ani stopaři od Hunů.

Po návratu mne čeká šílenství obalování. Ani tentokrát nepodlehnu výkřikům ŽE TĚ TO BAVÍ, TO BUDEŠ SMAŽIT I TY MRŇAVÝ ? Jo! Jelikož mladí poddubáci, klouzci  a kozáci jsou nejlepší. Z hřibů frční tradiční řezy. Je toho tolik, že na odvoz domů volím_krabici.

Hlavně, že dnes nevolím_márnici.

Autor: Šárka Bayerová | úterý 24.9.2013 13:45 | karma článku: 14,51 | přečteno: 731x
  • Další články autora

Šárka Bayerová

O šikovné milence Toničce

8.3.2020 v 11:35 | Karma: 22,71

Šárka Bayerová

První oficiální milenka

6.3.2020 v 21:09 | Karma: 22,56

Šárka Bayerová

Svatá princezna (dokončení)

24.1.2020 v 12:26 | Karma: 28,13

Šárka Bayerová

Svatá princezna (2. část)

23.1.2020 v 9:45 | Karma: 21,72